Over ons

Welkom in de webwinkel van STA-ART Kunstuitleen.

STA-ART, opgericht in 1989, staat voor Stichting Alphen Art en is een kunstenaarscollectief van kunstenaars uit Alphen aan den Rijn en omstreken. Er zijn zo’n 100 kunstenaars aangesloten, zowel professionele als ook vrijetijdskunstenaars. Iedere kunstenaar kan en mag deelnemer worden van STA-ART, wel wordt het niveau van het werk van de kunstenaar middels ballotage bepaald.

STA-ART is een vrijwilligersorganisatie die als doel heeft op te komen voor de belangen van de aangesloten STA-ART kunstenaars in de breedste zin van het woord. We helpen met het zoeken naar atelierruimte, we zorgen voor inspirerende omgeving, contacten, een platform en verhuur- en verkoopmogelijkheden. Regelmatig organiseert STA-ART exposities, al dan niet thematisch.

Daarnaast willen we het publiek in Alphen kennis laten maken met lokale kunstenaars en de mogelijkheid bieden kunst te kopen en sinds kort te huren.
We kunnen daarbij een beroep doen op gemotiveerde vrijwilligers, kunstenaars maar ook kunstliefhebbers en werken op deze wijze zeer actief mee aan het creëren van een veelzijdig cultureel landschap in Alphen aan den Rijn.

Samenwerken met andere culturele partners in Alphen aan den Rijn is een belangrijk punt voor STA-ART.

STA-ART Kunstuitleen is een nieuwe activiteit van STA-ART en is gericht op het toegangelijk maken van kunstwerken voor particulieren en bedrijven in Alphen aan den Rijn en omstreken.Daarnaast biedt het een mogelijkheid voor haar kunstenaars om de kunstwerken te tonen aan een zo breed mogelijk publiek. 

STA-ART Kunstuitleen richt zich zowel op particulieren alsmede bedrijven. Ongeveer 400 kunstwerken worden te huur en te koop aangeboden. Het aanbod is gevarieerd wat betreft stijlen, gebruikte materialen en prijzen.


Kunst bij u thuis

Door de gevarieerdheid van het aanbod is er zeker aan Alphens kunstwerk wat past bij uw smaak, stijl en budget. Regelmatig zullen STA-ART Kunstenaars exposeren op verschillende locaties in Alphen aan den Rijn en omstreken waar ondere andere de te verhuren werken te zien zullen zijn. Het complete aanbod vindt u in deze webwinkel

Kunst in uw bedrijf

Voor de inrichting van uw bedrijf is STA-ART de ideale partner. Wij leveren collecties op maat, assisteren bij het inrichten en adviseren u bij de samenstelling en opbouw van een bedrijfscollectie.

Met de aanwezigheid van beeldende kunst drukt een organisatie haar zorg en aandacht uit voor de werkomgeving. Ook geeft kunst vorm aan de wijze waarop een organisatie zich naar buiten presenteert. Een inspirerende en verrijkte werkruimte weerspiegelt niet alleen de identiteit van uw organisatie, maar zal tevens een atmosfeer scheppen waarin personeel en klanten energie krijgen, gemotiveerd worden en - uiteindelijk - geïnspireerd raken. Onze kunstenaar/adviseurs helpen u graag met het visueel vormgeven van uw bedrijfsidentiteit. 

Voor specifieke vragen kunt u ons altijd bereiken via kunstuitleen@sta-art.nl.

 

De contactpersonen bij onze kunstuitleen zijn:
voor bedrijven Dolf Sassen
voor de particulieren Mariëlla Baay-Hoendervanger
voor de administratie Peter van Dijken
voor de website Lein Kaland